SI … Po poletnem premoru sem skoraj cel teden pripravljal belega bora, kateri bo tudi del VII. Mednarodne razstave bonsajev, ki bo v športni dvorani v Medvodah pri Ljubljani 24. in 25. septembra. Najprej mi je kar nekaj časa vzelo čiščenje lanskoletnih iglic. Tako je bila kasneje krošnja pripravljena na žičenje.
EN … After the summer break, I spent almost the entire week preparing my white pine for the VII. International bonsai exhibition, which will be held in the sports hall in Medvode near Ljubljana on 24 and 25 September. First of all, I had to clean old needles, which was necessary to prepare the crown for wiring.
IT … Dopo la pausa estiva mi sono preso alcuni giorni per preparare questo Pino banco giapponese per la VII. Internazionale mostra bonsai, che si svolgerà nel palazzetto dello sport a Medvode vicino a Lubiana il 24 e 25 settembre. La prima cosa da fare, era di rimuovere tutti i vecchi aghi. Questo era necessario per preparare il albero per la lavorazione con il filo.
Japanese white pine when i acquired it in Barbazza bonsai centre near Treviso.
Ta vikend sem se z drevesom oglasil pri Niku. Skupaj sva nato nekaj ur potrebovala, da sva drevo ožičila in pozicionirala veje. Nik, še enkrat hvala za pomoč!
Na drevesu je sedaj potrebno urediti še nekaj detajlov, v glavnem pa je drevo pripravljeno za razstavo.
This weekend i took the tree to Nik`s place. It took us couple of hours to put the wire on the branches and to put them in right position. Nik, thanks again for your help!
After that is now necessary to edit a few details, but is generally the tree is ready for exhibition.
Questo week-end ho portato il albero da Nik. Ci sono volute un paio di ore per mettere il filo sui rami e di metterli in posizione corretta. Nik, grazie ancora per il tuo aiuto!
Adesso sara necessario fare ancora alcuni dettagli, ma in genere l’albero è pronto per la mostra.
Me veseli, da ti je všeč 🙂
Bi ga pa jaz v prihodnosti dal kar nazaj v staro posodo. Se mi zdi, da bi bolje pristajala k temu stilu.
Lp Nik
LikeLike
Oj, v bodoče ga bom dal v bolj primerno posodo, tista, ki je bila v originalu pa se mi zdi preplitka in se bojim, da nebo dobro “delal” v njej.
LikeLike