Tilia cordata through the years

SI … Predstavljeni lipovec je v moji posesti od leta 2008, eden izmed dreves, ki je z mano od samega začetka, ko sem ga kupil pri Rajetu. Skozi leta sem ga počasi razvijal, struktura vej se je izboljšala. Letos sem ga presadil v nekoliko nižjo posodo, katera menim, da mu bolj pristaja. Višina lipovca je približno 30 cm.

EN I’ve got this Tilia cordata since 2008, one of the trees which i got from my very first bonsai steps. I bought the tree at Raje`s place bonsai Misti. Through the years the ramification is improving and this year i repot it in a better pot. The tree is about 30 cm height.

IT Questo tiglio e in mio posesso dal 2008, quando ho fatto i miei primi passi nel mondo bonsai. Il albero e stato comprato al centrobonsai Misti vicino a Radovljica. Nel corso degli anni la ramificazione sta migliorando, questa primavera era anche l`ora per un rinvaso in un vaso piu adeguato. L`albero ha una altezza di circa 30 cm.

 

Spring 2016

Spring 2016

 

Lipa – naše nacionalno drevo 🙂

Slovenian national tree – tilia 🙂

Albero nazionale sloveno – toglio :).

BY: Matjaž

 

 

 

 

Advertisements

About Terra Rosha Bonsai

Bonsai Blog
This entry was posted in Bonsai, Foto, Tilia cordata. Bookmark the permalink.

5 Responses to Tilia cordata through the years

 1. Beno says:

  Za sedem let presenetljivo malo napredka. Lipa žal ni preveč dober materijal za bonsaj.

  Liked by 1 person

  • Do leta 2011 se niti nisem kaj preveč ukvarjal z njo. Res, da ni med top izbirami za vzgojo v bonsaj, vendar jih tu pa tam vidiš na kaki razstavi kar solidne primerke. Da ni napredka pa se nebi strinjal s teboj, drevo sem nekako držal v “originalni” velikosti, tako da je na leto pridobila za 2-3 cm v širino ali višino. Roko na srce, je pa treba tudi priznati, da tudi kot štartni material ni bila nevem kaj in s tem je tudi pogojena celotna usoda drevesa.

   Like

   • Beno says:

    V bonsajski posodi se bo deblo zelo počasi debelilo. Vse, kar ostane, je ramifikacija. Te pa si, po slikah sodeč, v osmih letih pridelal le za vzorec. No, morda še redukcija velikosti listov. Če hočeš spodoben lipov bonsaj, mora biti večjih dimenzij.

    Like

 2. Pingback: Tilia cordata through the years | Terra Rosha Bonsai | Wolf's Birding and Bonsai Blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s